96127053 accese din 01.01.2002      

Copyright 1998-2021 DSC.NET.
All rights reserved.


 HOME
 RUNE
 Semnificatia
 Istoric
 Futhark
 Reinvierea Runelor
 Mod de Utilizare
 Talismane
 Ocultism
 ORACOLUL RUNELOR
 Horoscop prin mail
DESPRE STIINTELE OCULTE si
"ZONA CREPUSCULARA"

REINVIEREA RUNELOR

Runele, mai ales sub forma Noului Futhark au fost utilizate pana in sec. 17. Semnele runice au fost regasite peste tot, de la monezi la sicrie, iar in unele parti ale Europei au fost chiar sanctionate de catre Biserica. Chiar si oamenii simpli cunosteau forme de magie runica si runele erau in mod frecvent consultate in problemele legate atat de interese private cat si publice. Din pacate, ca cea mai mare parte a artelor magice au fost oficial interzise in 1639 ca parte a eforturilor bisericii de a alunga “diavolul din Europa”. Maestrii runelor au fost executati sau inchisi si cunostintele despre rune probabil ca au murit odata cu ei. Unii spun ca aceste cunostinte au fost pastrate in secret dar este aproape imposibil sa desparti in asemenea cazuri vechile traditii de filozofiile ezoterice moderne.

Perioada cea mai intunecata din istoria studiilor runice este considerat momentul reinvierii datorat scolii germane legata de miscarea nazista din anii ‘20- ‘30. Ceea ce a inceput ca o resurectie folclorica populara legitima din pacate a fost patat de ideologia nazista si de rasism astfel incat desi cercetarile din aceasta perioada au cunoscut interpretari acestea sunt total nefolositoare unui cercetator al runelor.

Dupa al doilea razboi mondial, runele au cazut in dizgratie ca rezultat al asocierii lor cu nazismul si foarte putine au fost scrierile despre acest subiect pana in anii ’50-’60. Abia la mijlocul anilor ’80, odata cu dezvoltarea miscarii “New Age” si renasterea religiilor pagâne (in special miscarea Asatru) runele au inceput sa-si recastige popularitatea atat ca sistem divinatoriu cat si ca element de autocunoastere.
Partenerii Nostri

Astro Promote
Puteti primi prin MAIL horoscopul zilnic al zodiei dumneavoastra.
A sosit momentul sa va alaturati si dumneavoastra celor 1767 de abonati.
Vreau Abonament